Suzie

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd:Β april 2021
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd.
Advies: tandenpoetsen.
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst:Β afstand
Diponr:Β 14165

Dit schattige, kleine poesje van 3 jaar oud heet Suzie. Ze ziet er niet alleen schattig uit het is ook echt een schatje!

In het begin vond Suzie alles nog een beetje spannend en was het beter haar nog een beetje voorzichtig te benaderen, ze keek je dan met haar grote kijkers aan maar zodra ze door had dat er geknuffeld werd gingen alle remmen los.

Ondertussen beseft Suzie dat er niks beters bestaat dan knuffels, veel knuffels! Ze gaat er dan lekker voor liggen, begint te spinnen en blijft maar kopjes geven, genietend van alle aandacht. Ze springt ook al regelmatig bij iemand op schoot, maar heeft nog niet de rust om lekker te blijven liggen.

Ze vindt het heerlijk om lekker te gaan liggen rollen in het zonnetje, we zijn dan ook op zoek naar een huisje waar ze naar buiten kan.

In het begin was Suzie niet altijd zindelijk, nu ze is gewend en we een kattenbak met een dichte kap gebruiken doet ze alles netjes op de bak.

Suzie is nog jong en natuurlijk houdt ze van spelen, zodra je maar een hengeltje pakt springt en rent ze hier vrolijk achter aan.
Suzie is heel makkelijk in de omgang en zou een geweldige aanvulling kunnen zijn voor een gezin met kinderen.

Zie jij het wel zitten met Suzie? Wees dan snel en plan een afspraak in want zo’n lief, speels poesje wil toch iedereen?

Medisch:
Advies tandenpoetsen:
Bij Suzie is het gebit gereinigd. Zij had tandsteen en gingivitis (tandvleesontsteking) bij meerdere tanden en kiezen. Gingivitis is een reactie van het lichaam op tandplak. Daarom zijn wij begonnen met tanden poetsen. Dit wordt langzaam aangeleerd, zodat Suzie dit in de toekomst blijft toelaten. Ons advies is om dit zeker drie keer per week te doen. Controle van het gebit door de dierenarts bij haar jaarlijkse vaccinatie wordt sterk aangeraden. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

We denken dat Suzie last heeft van atopie. ” Bij atopie reageert de kat overgevoelig op onschuldige stoffen uit de omgeving (omgevingsallergenen), of is hier zelfs allergisch voor. Voorbeelden van omgevingsallergenen zijn huisstofmijt, grassen, huidschilfers van mensen of andere dieren en boompollen. Atopie bij katten is helaas niet te genezen. Wel zijn er verschillende behandelmogelijkheden, zodat uw dier zo min mogelijk last heeft van de atopie. In de meeste gevallen zal de dierenarts medicatie adviseren die de heftige reactie op de allergenen remt. Het meest gebruikt zijn corticosteroΓ―den. Deze hormonen onderdrukken de jeuk en werken ontstekingsremmend. Vaak is deze behandeling levenslang nodig. Veel dieren krijgen hun leven lang een lage dosering corticosteroΓ―den zonder last te hebben van bijwerkingen. Daarnaast is vaak het advies om speciale voeding te geven waaraan vetzuren zoals Omega 3 en 6 zijn toegevoegd. Deze helpen tegen droge huid en werken bacteriedodend. Ook kunnen essentiΓ«le vetzuren in vloeibare vorm aan het gewone dieet toegevoegd worden.” Bron: AniCura Nederland

Op dit moment heeft Suzie geen medicatie. Wel krijgt ze hypoallergene voeding. Voor meer informatie vragen wij u contact met ons op te nemen.

Wil je kennismaken met Suzie? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

  • Geslacht: Poes
  • Geboortedatum: 27-04-2021
  • Ras: Kortharig
  • Kan bij kinderen: Ja
  • Kan bij honden: Onbekend
  • Kan bij katten: Nee
  • Moet naar buiten: Ja
  • Een kat adopteren

    Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.