Pootafdruk

Simba – Boerderij! – Nieuwe info!

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: april 2021
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13558

Wie bezorgt Simba een onvergetelijke kerst?
Deze 2 jarige kater zit al langer dan 1 jaar bij ons in het asiel en heeft dus al meer tijd van zijn leven in een asiel door gebracht dan in vrijheid.
Simba is een aanhankelijke, energieke jonge kater en deze knuffelkont verdient het om eindelijk een fijn huisje te hebben waar hij alle aandacht en ruimte krijgt waar hij al zo lang naar verlangt.

Natuurlijk is het een kater met gebruiksaanwijzing, het is niet voor niets dat er nog helemaal geen interesse voor hem is geweest, maar geen enkele kat “verdient” het om zo lang in een asiel te zitten met alle beperkingen die het met zich mee brengt.

Simba heeft maar beperkte vrijheid bij ons, enkele uren per dag isoleren we hem in het buitenverblijf, weg van de andere katten.

Daar heeft hij eventjes de vrijheid om te spelen en te onderzoeken, het is nl. een heel nieuwsgierige kater.

Regelmatig gaat een verzorger buiten bij hem zitten, hij is dan zo blij met de aandacht en springt meteen op een stoel klaar voor een knuffelsessie.

Hij gaat dan op schoot liggen en kan niet genoeg krijgen van de aaitjes en laat dit dan ook luid spinnend, kreunend merken, vooral met dit koude weer heeft hij er nog meer behoefte aan dat er even iemand bij hem komt zitten, heerlijk knuffelen en daarna samen spelen zodat hij alles om zich heen even kan vergeten.

Simba is hier binnengekomen als afstand kat en door de komst van de baby werd hij erg onrustig en ging hij de gezinsleden vastpakken in de armen en bijten. Toen hij net bij ons zat zagen we een heel gefrustreerde, onrustige kater die regelmatig je armen en/of benen vast kon pakken.

We zijn veel bezig geweest met hem leren kennen en zijn energie te gebruiken voor spelen, rennen en hem uit te dagen met voerpuzzels of voer verstoppen.
Deze aanpak werkt goed en we zien een meer relaxte Simba. Vandaar dat het vastpakken van de armen en benen ook sterk is verminderd, dit is echt een uiting van frustratie of verveling hebben wij gemerkt.
Wij denken dat als Simba meer vrijheid en ruimte heeft zijn streken wel wat meer naar de achtergrond raken, maar waarschijnlijk zullen ze nooit helemaal verdwijnen.

We zijn er van overtuigd dat als je Simba en zijn streken leert kennen, hem de uitdaging biedt die hij zo hard nodig heeft je een maatje voor het leven hebt!

Vind jij het leuk om actief met een kat bezig te zijn en wil jij Simba een gelukkig 2024 bezorgen?
Neem dan contact met ons op voor een kennismaking!

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 

Simba
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 16-04-2021
Ras: Kortharig
Kan bij kinderen: Nee
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij katten: Nee
Moet naar buiten: Boerderij
Romi

Romi

  • Kortharig
  • Poes
  • 01-06-2021
Reggie

Reggie

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-10-2020

Een kat adopteren

Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.