Poes

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: juni 2011
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13800

Deze kat op gevorderde leeftijd woont al enige tijd in het asiel. Gedurende deze periode maakte hij een enorme transformatie door: van een angstige en boze kat die de wereld als bedreiging zag, naar een kat die rolt en spint van genot. Dit is het verhaal van Poes.

Anders dat zijn naam anders doet vermoeden, praten we hier over een kater. Deze kat met een respectabele leeftijd van 11 moest plotsteling huis en haard verlaten. Zijn eigenaar kon helaas door privéomstandigheden niet meer voor Poes zorgen, waardoor hij op het asiel terecht kwam. Wat een hel zal dit voor Poes geweest zijn. Als kater op leeftijd terecht komen in een rumoerige wereld, zal hem erg zijn overvallen.

In eerste instantie reageerde Poes dan ook erg boos op ons. Als je langs zijn hok liep, hoopte hij je weg te kunnen blazen en grommen. Als je zijn dreigementen negeerde en toch in de buurt kwam, dan zette hij zijn ultieme wapen in: je weg slaan. Maar achter al dit boze gedrag, schuilde een kater die ontzettend bang was.

Als dierenasiel geven we natuurlijk niet zomaar op; we doen altijd ons best om het vertrouwen van onze dieren te winnen. Een van onze vrijwilligers, in het bijzonder, stak veel tijd in Poes, wat tot prachtige resultaten leidden. Het begon met het fluisteren van lieve woordjes voor de tralies van zijn hok. Vervolgens werd voorzichtig een vinger door de tralies gestoken, zodat Poes kon snuffelen en bood het ook een kans om hem voorzichtig aan te raken. Doordat Poes -zo achter de tralies – zich veilig waande, kon hij er al een beetje van genieten. Later in het proces lukte het om het deurtje van zijn hok te openen en bij Poes in de buurt te blijven. Weer wat later was het ook mogelijk om hem voorzichtig aan te halen. Dat lijkt inmiddels al een eeuwigheid geleden. Als Poes alleen al de stem van zijn favoriete verzorger op de gang hoort, laat hij luidkeels weten dat hij aandacht wil. En als hij krijgt wat hij wil, dan rolt en spint hij van geluk. Wat een transformatie!

Maar, mocht Poes ergens van schrikken, dan komt zijn oude gedrag soms in minimale vorm terug. Het helpt dan meestal om Poes even met rust te laten zodat hij weer kan kalmeren. Hoewel het gedrag van Poes in het algemeen enorm is verbeterd, laat hij zijn beste en meest vertederende kant alleen zien aan mensen die hij echt vertrouwt. Hoewel… deze lieve kant kan hij ook laten zien aan zijn medekattengenoten. Toen een schuw katje een keer los liep in het verblijf, zocht ze bescherming bij Poes. De twee werden gespot terwijl ze tegen elkaar aan lagen, een heel lief gezicht. Poes zou daarom prima passen bij een andere kat. Wel zien we dat dominante katten hem niet zo liggen. We vermoeden dat een rustige vrouwelijke kat het best bij hem zou passen. We plaatsen hem niet bij kinderen, die zijn veel te druk en onvoorspelbaar voor Poes.
Er is iets waar we niet omheen kunnen: Poes ziet er nogal bijzonder uit. Hij bezit namelijk kale plekken op zijn lijf, dit zijn littekens. We weten niet wat de oorzaak hiervan is. Omdat Poes vaak aan deze plekken krabde, smeren we ze nu elke dag in met crème. En dat lijkt prima te werken.

Omdat Poes erg selectief is naar mensen, vinden we het erg belangrijk dat er een goede klik is tussen Poes en zijn mogelijke nieuwe baasje(s). Een ontmoeting biedt de perfecte kans om te ontdekken of er chemie is.

Zie jij op basis van dit verhaal een mooie toekomst voor jou en Poes in het verschiet? Kom dan eens langs.

 

Wil je kennismaken met Poes? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 • Geslacht: Kater
 • Geboortedatum: 01-06-2011
 • Ras: Kortharig
 • Kan bij kinderen: Nee
 • Kan bij honden: Nee
 • Kan bij katten: Ja
 • Moet naar buiten: Nee
 • Aton

  Aton

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-08-2023

  Een kat adopteren

  Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.