Pootafdruk

Olaf – Nieuwe info!

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: 01-06-2020
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13628

Olaf lijkt wel de voorzitter van het begroetingscomité van het asiel, want zodra je zijn verblijf binnenstapt, komt deze driejarige kater je enthousiast begroeten. Hij strijkt dan met zijn hele lichaam tegen je benen, rug en armen aan. En ga je ergens zitten, dan beschouwt Olaf je schoot als perfecte zitplek. Deze kater geniet duidelijk van alle aandacht en uit zijn dankbaarheid met talloze kopjes tegen je armen wat gepaard gaat met een tevreden gesnor.

Olaf weet wat hij wil en geeft duidelijk zijn grenzen aan. Na een knuffelsessie vindt Olaf het wel welletjes en springt hij je schoot af om zijn eigen gang te gaan. Ons advies is om hem hierin te respecteren en hem niet op zijn hielen te zitten. Als hij weer aandacht wil, meldt hij zich namelijk weer snel genoeg.

Olaf heeft veel energie, die hij bij voorkeur besteedt aan spelen. Of je nu een balletje weggooit, een touwtje voor zijn neus bungelt of als toevallig je veter los zit: Olaf weet er wel raad mee. Door zijn speelse karakter denken we dat Olaf het fijn zou vinden om een huishouden met oudere kinderen te delen. Hoewel Olaf ook leuk kan spelen met andere katten, zien we dat een speelpartij soms wat kan escaleren. Daarom plaatsen we hem bij voorkeur niet in een huis met andere dieren.

Door zijn energie denken we dat het voor Olaf fijn is om een (afgezette) buitenverblijf tot zijn beschikking te hebben.

Zie je het wel zitten om elke dag met veel enthousiasme te worden begroet? Wie weet vormen jij en Olaf wel een gouden combinatie.

Wil je kennismaken met Olaf? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Olaf2
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-06-2020
Ras: Kortharig
Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
Kan bij honden: Nee
Kan bij katten: Nee
Moet naar buiten: Ja, tuin
Romi

Romi

  • Kortharig
  • Poes
  • 01-06-2021
Reggie

Reggie

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-10-2020

Een kat adopteren

Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.