Pootafdruk

Nozem


Ras:
 Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: juli 2016
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Diponr: 13089

Graag stellen we je onze vriendelijke reus Nozem aan je voor.

Nozem is een rustige 7 jarige kater die het niet naar zijn zin heeft in het asiel, hij vindt de drukte en alle andere katten helemaal niks.
Nozem komt regelmatig op je af, geeft kopjes aan je armen of benen en duwt dan voorzichtig zijn neusje tegen je aan, klaar voor wat knuffels, maar niet te lang na een paar aaitjes loopt hij weer door.

Het is een kater die graag zijn eigen gang gaat en niet teveel poespas aan zijn lijf wil.

Nozem kan op zijn tijd nog erg speels zijn, verstoppen in een doosje of spelen met een hengeltje Nozem heeft er wel zin in!.

We zoeken voor hem een huisje bij iemand die het fijn vindt om gezelschap in huis te hebben, maar het prima vindt als Nozem zijn eigen weg gaat.

Nozem is eerder geplaatst geweest, helaas was dit niet het juiste huisje voor hem.

Misschien ben jij vaak van huis en zit je te twijfelen of je te weinig tijd hebt voor een kat, dan is Nozem misschien wel de perfecte match voor jou.

Medisch:

Bij zijn bezoek aan de dierenarts is er een hartruis gehoord. Een hartruis wordt meestal ontdekt als toevalsbevinding, een hartruis is een symptoom dat kan passen bij hartziektes, maar dat ook voorkomt bij gezonde katten. Een hartruis zelf geeft de kat geen klachten. De hartruis kan een dierenarts horen door met een stethoscoop naar het hart van uw kat te luisteren. Een hartruis is niet levensbedreigend en er is zelfs prima mee te leven, maar het moet wel gecontroleerd worden. Deze aandoening kan volstrekt onschuldig zijn, maar ook wijzen op een hartziekte, hoge bloeddruk of bloedarmoede. Daarom ook het advies voor de nieuwe eigenaar om een echo van het hart te laten maken. Wanneer u dit laat doen binnen de nazorg, dan kunnen we u tegemoetkomen in de kosten. (Kosten van een hart echo €180,- -€250,-)

Wil je kennismaken met Nozem? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Nozem4
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-07-2016
Ras: Kortharig
Kan bij kinderen: Nee
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij katten: Nee
Moet naar buiten: Ja
Romi

Romi

  • Kortharig
  • Poes
  • 01-06-2021
Reggie

Reggie

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-10-2020

Een kat adopteren

Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.