Nico

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: januari 2018
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 14125

Dit is Nico, een zesjarige kater die op zoek is naar een huisje met genoeg ruimte en activiteiten om zichzelf te zijn. Je krijgt er een heleboel liefde voor terug.

Nico heeft een tijdje in een appartementje gewoond. Dit was helaas te klein voor hem. Daarom zijn we op zoek naar een plek waar hij alle ruimte heeft om zichzelf te zijn en zich terug te trekken als dat nodig is. Maar ben niet bang, Nico is een aanhankelijk dier. Hij houdt van knuffels, stapt zelf op je schoot en ligt graag bij je voeten als je slaapt of dut.

Ook houdt Nico van mentale uitdaging. Zo kan hij zich telkens weer vermaken met voerpuzzels en is hij fan van rustgevende matatabi stokjes. Na een beetje kauwen en spelen is hij zo in z’n sas dat hij lekker omrolt en z’n buik laat zien. Ook kan hij gezellig kletsen met een lieflijk miauwtje.

Toch is Nico een gevoelig ventje, dus is het belangrijk dat goed op z’n humeur gelet wordt. Het kan zijn dat hij zich soms terugtrekt of niet geaaid wil worden terwijl hij wel op schoot ligt. Dit kun je zien aan z’n oren die opzij gaan of een zwiepende staart. Het is belangrijk dat hier naar geluisterd wordt, anders kan hij een hapje geven. Hierom is het fijn als er geen jonge kinderen in huis zijn. En als je al een huisdier hebt zullen we samen bespreken of dat past.

Zoek jij een maatje om mee te kroelen en te spelen? Dit is je kans! Maak een afspraak om kennis te maken.

Wil je kennismaken met Nico? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Bekijk de eerste vergrootte foto van Nico
  • Geslacht: Kater
  • Geboortedatum: 01-01-2018
  • Ras: Kortharig
  • Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
  • Kan bij honden: Onbekend
  • Kan bij katten: Onbekend
  • Moet naar buiten: Ja
  • Een kat adopteren

    Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.