Muffin

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd:Β juli 2016
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd.
Muffin is bekend met een voedselallergie.
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst:Β afstand
Docanr:Β 45

Muffin is door afstand bij ons in de opvang terecht gekomen.
Toen Muffin bij ons binnen kwam was ze heel erg angstig en boos. Zodra je maar met je handen in haar richting kwam kon je flinke tikken verwachten. Ze lag voornamelijk bang verstopt in haar schuildoosje.

Natuurlijk geeft ons team van verzorgers niet zomaar op, verleiden met haar favoriete brokjes en veel tegen haar praten bleek langzaamaan effect te hebben. Tijdens het eten liet ze het steeds beter toe dat we over haar koppie kriebelde. Het ging steeds beter met Muffin en als je even de tijd nam om haar op te warmen met lieve woordjes kwam ze uit haar schuildoosje en voor in het hok zitten. Als we dan haar hok open deden was ze zo blij en lief, ze gaf kopjes, kon niet genoeg krijgen van de aandacht en ging dan spinnend liggen rollen. Haar boze gedrag was helemaal weg, geen tikken meer alleen maar lief en ze kon niet genoeg krijgen van de knuffels. We dachten YES het is gelukt!

Helaas sinds enkele weken heeft Muffin weer een terugval, ze is weer boos en geeft weer tikken als we dichtbij komen. We zien haar wel af en toe spelen in haar hok met een kattenbakkorrel of een muisje, gelukkig maar dat ze zich soms toch zo veilig voelt dat haar speelse karakter naar boven komt.

De opvang is duidelijk geen goede plek voor haar, de wisseling van vele andere katten en verzorgers hebben geen goede invloed en bezorgen haar veel stress. Het zou zo fijn zijn als Muffin snel een eigen rustig plekje krijgt zonder kinderen en andere huisdieren. We zoeken een baasje met enig kattengevoel die actief met haar aan de slag wil gaan, veel tegen haar praten en speciale brokjes werken het beste bij Muffin.

Met de juiste begeleiding en geduld zijn wij er van overtuigd dat als je eenmaal haar vertrouwen gewonnen hebt, je een vriendinnetje voor het leven er voor terug krijgt! Wij hebben al eventjes gezien dat er diep van binnen een lief, aanhankelijk poesje verborgen zit.

Misschien voel jij je geroepen om Muffin een nieuwe kans te geven?
Kom dan eens kijken naar deze schoonheid.

Medisch:
Muffin is bekend met een voedselallergie. Dit betekent dat ze allergisch is voor een dierlijk eiwit in voer. Daarom krijgt ze nu hypoallergeen voer (daarin zijn de eiwitten zo klein geknipt, dat ze door het lichaam niet meer worden herkend als eiwit). Ze zal deze voeding de rest van haar leven moeten krijgen. Daarnaast wordt ze behandeld met een jeukremmer. Deze zal ze mogelijk ook de rest van haar leven nodig hebben. De dosering kan veranderen naargelang ze klachten heeft.

Wil je kennismaken met Muffin? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 • Geslacht: Poes
 • Geboortedatum: 24-07-2016
 • Ras: Kortharig
 • Kan bij kinderen: Nee
 • Kan bij honden: Nee
 • Kan bij katten: Nee
 • Moet naar buiten: Ja
 • Drop

  Drop

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-06-2022
  Sambal

  Sambal

  • Kortharig
  • Kater
  • 05-04-2016

  Een kat adopteren

  Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.