Micky

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: 17 mei 2017
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Micky heeft een vroeg stadium van chronisch nierfalen
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Docanr:Β 40

Wie geeft lieve Micky zijn gouden mandje?

Voor deze cyperse kater van 7 jaar zoeken we een rustig huisje. Van Micky is afstand gedaan omdat hij niet meer gelukkig was na de komst van kinderen.

De vorige eigenaar beschrijft hem als een nieuwsgierige, lieve kater. Hij wordt graag geaaid en zit graag op schoot, daarnaast is hij ook graag buiten. Micky zou het best op zijn plaats zijn in een huis waar hij naar buiten kan, maar ook lekker binnen mag zijn en veel knuffels gaat krijgen.

In de opvang zien we een ontzettend lieve kater. Micky houdt van aandacht en komt je meteen begroeten als je het verblijf binnen komt, hij is dan zo blij en kan dan hele schattige miauwtjes geven. Alle verzorgers zijn gek op Micky, hij is altijd vrolijk en je kunt er hele gesprekken mee voeren. Micky zal waarschijnlijk wel weer eventjes wat langer nodig hebben om te wennen in een nieuwe omgeving. Zo bleef hij bij ons in het begin ook voornamelijk in zijn veilige hok, maar altijd lief. Als je even de tijd voor hem nam en rustig benaderde kon hij niet genoeg krijgen van de knuffels en ging dan liggen rollen van genot.

We zijn op zoek naar een huisje waar hij alle ruimte krijgt om in zijn eigen tempo de omgeving mag gaan verkennen bij een geduldig baasje. We geloven dat als Micky zich helemaal op zijn gemak voelt hij kan opbloeien tot een trouw, lief vriendje!

Misschien zie jij wel een mooie toekomst voor jou met Micky in het verschiet? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Medisch:

Micky heeft een vroeg stadium van chronisch nierfalen. Bij chronisch nierfalen gaat de nierfunctie geleidelijk aan achteruit. Daarom krijgt hij een nierdieet. Zieke nieren hebben moeite met de verwerking van afvalstoffen die uit eiwitten vrijkomen. Door dieetvoer te geven met een verlaagd eiwitgehalte hoeven de nieren minder hard te werken om het bloed te klaren van afvalstoffen. Ook is dit voer meestal arm aan zout en fosfaat, waardoor de nieren verder worden ontlast. Een kat met chronisch nierfalen kan nog een prima leven hebben met de juiste medicatie, voer en regelmatige controles (op dit moment wordt geadviseerd jaarlijks.)

Wil je kennismaken met Micky? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 • Geslacht: Kater
 • Geboortedatum: 17-05-2017
 • Ras: Kortharig
 • Kan bij kinderen: Nee
 • Kan bij honden: Onbekend
 • Kan bij katten: Onbekend
 • Moet naar buiten: Ja
 • Drop

  Drop

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-06-2022
  Sambal

  Sambal

  • Kortharig
  • Kater
  • 05-04-2016

  Een kat adopteren

  Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.