Pootafdruk

Lucifer – Nieuwe info!

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: 15-01-2022
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr:

Maak kennis met de sierlijke Lucifer.

Met zijn slanke, lange poten en zijn staart die meestal fier omhoog staat, maakt deze kater een elegante indruk. Lucifer is anderhalf jaar oud en toont de perfecte balans tussen zelfstandigheid en genegenheid. Hij geniet enorm van aandacht, springt graag op schoot en overlaadt je handen en armen met kopjes. Tegelijkertijd gaat hij ook graag zijn eigen weg, zo vindt hij het heerlijk om lekker in het zonnetje weg te dromen.

Lucifer is geen kat die je op de hielen moet zitten; hoe meer je hem opjaagt, hoe minder interesse hij in je toont. Vertrouw erop dat Lucifer vanzelf naar je toe zal komen. Waar je hem wel altijd voor in beweging krijgt, is spelen. Als hij ergens ligt te dutten en je zwaait een speelstok voor hem, dan is hij meteen alert.

Hoewel Lucifer zich netjes gedraagt in de buurt van andere katten, geeft hij er de voorkeur aan om hen te vermijden. Daarom zijn we op zoek naar een (t)huis zonder andere huisdieren. Een gezin met oudere kinderen zou eventueel wel passend kunnen zijn.

In een eerdere beschrijving van Lucifer merkten we zijn soms rusteloze gedrag op, maar daar is inmiddels weinig van te merken. Sterker nog, tijdens een open dag waarbij tientallen mensen de knappe Lucifer bewonderden, bleef hij er stoïcijns onder. Hij leek het allemaal prima te vinden.

Waarschijnlijk zal Lucifer zich in een nieuwe omgeving aanvankelijk wat onrustig gedragen, maar zodra hij gewend is aan de nieuwe indrukken, zal de kalme Lucifer weer tevoorschijn komen.

Zoek je een lieve kater die dol is op knuffelen, maar ook zijn eigen ruimte waardeert? Dan lijkt Lucifer de juiste keuze!

 

Wil je kennismaken met Lucifer? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Lucifer 8
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-01-2022
Ras: Kortharig
Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
Kan bij honden: Nee
Kan bij katten: Nee
Moet naar buiten: Ja
Romi

Romi

  • Kortharig
  • Poes
  • 01-06-2021
Reggie

Reggie

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-10-2020

Een kat adopteren

Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.