Pootafdruk

Karel – Nieuwe Info!

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: juni 2021
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13483

Onze prachtige Karel wacht ondertussen wel erg lang op adoptie. Deze tweejarige kater wil namelijk niets liever dan volop van het leven genieten. In het asiel komen er steeds nieuwe katten bij, die na een tijdje naar hun gouden mandje mogen vertrekken. Maar voor onze witte tijger meldt niemand zich, terwijl Karel nog wel zo charmant is. Dat kan natuurlijk niet! Tijd om deze energieke, witte kater weer eens onder de aandacht te brengen.

Karel is een gepassioneerde kater; hij is rusteloos als hij vastzit en miauwt dan om vrijgelaten te worden. Als hij eenmaal uit zijn verblijf mag, vindt hij het heerlijk om het hele terrein te verkennen en alle verschillende prikkels nader te inspecteren. Als hij in zijn exploratiedrang is bevredigd, springt Karel graag bij je op schoot. Vooral samen te genieten van het zonnetje maakt Karel enorm blij. Daarnaast geeft Karel duidelijk zijn grenzen aan, al vraagt het wel een getraind kattenoog om deze grenzen goed te interpreteren. Karel houdt van knuffelen en aaien, maar wel onder zijn voorwaarden. Hij houdt er niet van als je achter hem aanloopt, hij komt liever zelf naar jou toe. Als je ergens zit, vindt hij het fijn om zijn lichaam langs je heen te strijken en dat is het signaal dat hij graag even met je knuffelt. Wel moet de knuffelsessie niet te lang duren want op een gegeven moment wordt Karel wat ongedurig. Als je goed op let, zie je aan zijn lichaamstaal wanneer hij er genoeg van heeft.

In het verleden heeft Karel weleens mensen gebeten als hij te lang werd geaaid of tegen zijn zin in werd opgepakt. Overigens liet hij dit gedrag zien toen hij nog niet gecastreerd was. Inmiddels is hij gecastreerd en gedraagt hij zich rustiger en laat die dit gedrag amper nog zien. Toch durven we geen garantie te geven dat dit gedrag er uiteindelijk helemaal uitslijt. Vanwege dit risico plaatsen we hem niet bij kinderen.

Tegelijkertijd zien we ook een gepassioneerde kat die intens van het leven kan genieten. Karel speelt graag met allerlei speeltjes en kan helemaal opgaan in zijn spel. We vermoeden dan ook als Karel over genoeg ruimte beschikt, zijn kattenstreken wat naar de achtergrond verdwijnen. Een woning met een buitenverblijf zou ideaal zijn voor onze Karel. Daarnaast gedraagt hij zich ook vriendelijk tegen de meeste poezen, mits ze hem niet de hele tijd uitdagen. In contact met andere katers voert zijn alfagedrag de boventoon, waardoor het er niet altijd even vredelievend aan toe gaat. Karel kan dan ook alleen bij rustige poezen worden geplaatst. Als jij niet terugschrikt voor een kat met een eigenzinnig karakter en je hem de vrijheid kan geven waar hij naar verlangt, nodigen we je uit om deze witte tijger te ontmoeten.

Wil je kennismaken met Karel? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan
het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.
Karel9 Liggend
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-06-2021
Ras: Kortharig
Kan bij kinderen: Nee
Kan bij honden: Nee
Kan bij katten: Selectief
Moet naar buiten: Afgezette tuin
Romi

Romi

  • Kortharig
  • Poes
  • 01-06-2021
Reggie

Reggie

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-10-2020

Een kat adopteren

Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.