Pootafdruk

Jetje


Ras:
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: juni 2021
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13602

Graag stellen we je voor aan Jetje, een schattige, kleine 2 jarige poes.

Jetje is gevonden in een reismandje en is zo bij ons in de opvang terecht gekomen.

Hoewel ze in het begin nog erg moest wennen, liet ze al meteen haar lieve karakter zien.

Het is een lief, aanhankelijk katje, ze komt je geregeld opzoeken en geeft dan kopjes tegen je armen of benen en is altijd wel in voor knuffels.

Jetje is nog een jonge poes en vindt het leuk om te spelen, een hengeltje of muisje, alles vindt ze leuk, maar ze heeft ook haar rustige momenten en kan dan ergens gewoon lekker liggen te chillen.

We verwachten dat Jetje goed geplaatst kan worden bij oudere kinderen, jongere kinderen zouden we moeten bekijken als je kennis komt maken.

We zien hier dat Jetje graag naar buiten gaat, dus zoeken we een huis met een (afgezette) buitenruimte.

Zie jij het wel zitten met Jetje, maak dan snel een afspraak!

Medisch:
Bij haar eerste bezoek aan de dierenarts is er een hartruis gehoord. Dit is verder onderzocht door middel van een echo van haar hart. Hier is uit naar voren gekomen dat ze een verdikte hartspier LV heeft . Op dit moment heeft ze hier geen medicijnen voor nodig, maar het is mogelijk dat ze deze in de toekomst wel nodig gaat hebben. Hoe het verloop van deze aandoening gaat zijn, kan de dierenarts op dit moment niet zeggen. Er zijn katten die een ogenschijnlijk normaal leven leiden en probleemloos oud worden. Er zijn ook katten die op jonge leeftijd al ernstige problemen krijgen.
Daarom ook het advies om jaarlijks naar haar hart te laten luisteren en om ieder jaar een echo van haar hart te laten maken. (kosten van een hart echo €180,- -€250,-)

Wil je kennismaken met Jetje? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Jetje4
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-06-2021
Ras: Kortharig
Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij katten: Onbekend
Moet naar buiten: Afgezette tuin
Romi

Romi

  • Kortharig
  • Poes
  • 01-06-2021
Reggie

Reggie

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-10-2020

Een kat adopteren

Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.