Pootafdruk

Donny

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: mei 2022
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13423

Slechts één blik kan er al voor zorgen dat je meteen verliefd bent op Donny.
Deze kater van 1 jaar heeft namelijk een ontzettend schattig koppie.
Donny heeft de eerste tijd wat vaker vast gezeten in een bench, dat is natuurlijk helemaal niets voor zo’n ondernemende jongeman!

Sinds kort mag hij wat meer los rond lopen in het verblijf.
Hij gedraagt zich dan ontzettend nieuwsgierig en wil graag de wereld om zich heen ontdekken, maar toch maakt hij al wel tijd om naar je toe te komen voor een paar korte knuffels.

Donny geniet van spelen, een balletje of een hengeltje, hij vindt alles leuk en is er meteen bij als er gespeeld wordt.

Het is een makkelijk katertje, hij laat veel toe en ook oppakken is geen probleem.

Vanwege zijn speelse, zachtaardige karakter denken wij dat hij zeker bij wat oudere kinderen geplaatst kan worden. Bij wat jongere kinderen zouden we even moeten bekijken als je kennis komt maken.
Ben je op zoek naar een schattig, speels katertje en zie jij het wel zitten met Donny, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Medisch:
De kiezen van zijn bovenkaak prikken in het tandvlees van zijn onderkaak, op dit moment geeft dit alleen een wondje in het tandvlees. In de toekomst zou dit problemen kunnen gaan geven aan het tandvlees (wildgroei). Om het tandvlees in goede conditie te houden, is het advies om dagelijks even zijn tandvlees te masseren met een gaasje of tandenborstel. Dit hebben wij ook gedaan en dit liet hij goed toe. Wanneer er wildgroei van het tandvlees ontstaat, moet er iets worden gedaan aan de kiezen van de bovenkaak. Ofwel wordt er een puntje van kiezen afgeslepen of zijn kiezen moeten worden getrokken. Welke behandeling het beste is moet dan worden beoordeeld door een dierentandarts.

Wil je kennismaken met Donny? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Donny 112
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-05-2022
Ras: Kortharig
Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
Kan bij honden: Onbekend
Kan bij katten: Onbekend
Moet naar buiten: Afgezette tuin
Romi

Romi

  • Kortharig
  • Poes
  • 01-06-2021
Reggie

Reggie

  • Kortharig
  • Kater
  • 01-10-2020

Een kat adopteren

Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.