Bowie

Ras: Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: mei 2022
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd.
Advies: tandenpoetsen
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Diponr:Β 14222

Maak kennis met Bowie, een bolle tweejarige kater met een knip uit z’n oor. Bowie doet het rustig aan, maar is niet verlegen. Hij komt om knuffels vragen en kan zo tevreden zijn met aaitjes dat hij met z’n achterpoten trappelt. Z’n bips wiegt dan schattig heen en weer.

Het asiel is nog spannend voor deze kater, maar dat houdt hem niet tegen om op ontdekkingstocht te gaan. Een snuffeltje hier, een kijkje daar, ook buiten. Het is dus fijn voor Bowie als hij toegang naar buiten heeft.

Bowie is zachtaardig van karakter maar wel snel onder de indruk. Daarom zou hij bij oudere kinderen in huis kunnen wonen. Mocht je al een huisdier hebben, moeten we even overleggen of dat een match gaat zijn. Bowie komt namelijk uit een huis met een andere kat, die duldt hij, maar is niet bevriend met elk poezebeest.

Word jij warm van deze beschrijving en gun je Bowie een gouden mandje? Maak dan een afspraak!

Medisch:
Advies tandenpoetsen:
Bij Bowie is gingivitis (tandvleesontsteking) bij de bovenste kiezen achter gezien. Dit is een reactie van het lichaam op tandplak. Daarom zijn wij begonnen met tanden poetsen. Dit wordt langzaam aangeleerd, zodat Bowie dit in de toekomst blijft toelaten. Ons advies is om dit zeker drie keer per week te doen. Controle van het gebit door de dierenarts bij zijn jaarlijkse vaccinatie wordt sterk aangeraden. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Wil je kennismaken met Bowie? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Tijdens een eerste kennismaking wordt een kat niet geplaatst. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

  • Geslacht: Kater
  • Geboortedatum: 01-05-2022
  • Ras: Kortharig
  • Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
  • Kan bij honden: Onbekend
  • Kan bij katten: Selectief
  • Moet naar buiten: Ja
  • Een kat adopteren

    Je wilt één van onze plaatsbare katten een fijn nieuw thuis bieden. Daar zijn we blij mee. Omdat je een dier niet zomaar kiest, werken we volgens een vaste werkwijze bij adoptie. Uitgebreide kennismakingen zijn daar een onderdeel van. Hier vertellen we je stap voor stap hoe we tot de beste match bij een kat komen. En hoe je je voorbereid op de zoektocht naar een passende kat.