Pootafdruk

Scottie – Geplaatst

Ras: Portugese mix
Leeftijd: 6 jaar
Beharing: Langharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Enthousiast, vriendelijk, speels
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Hee, hallo! Mijn naam is Scotty. Een prachtige Portugese man zoals jullie wel zien. Op een leeftijd van 4 maanden ben ik naar Nederland gekomen en heeft mijn baasje mij geadopteerd. 6 heerlijke jaren hebben we gehad. Helaas werd mijn baasje erg ziek en zijn we nu op het punt gekomen dat we afscheid van elkaar hebben moeten nemen.

Ze doen hier enorm hun best om mij een leuke tijd te geven maar het leven in het asiel valt me toch een beetje tegen. Ik zou dan ook heel graag snel weer een fijn warm mandje hebben en een eigen baasje om mee te knuffelen en te wandelen.

Ik ben fysiek in goede vorm en vind het heerlijk om buiten rond te snuffelen en te spelen met de bal. Luisteren doe ik goed en ik beheers ook al best veel commando’s. Andere honden daar heb ik nooit moeilijk tegen gedaan. Uiteraard heb ik een voorkeur voor vrouwelijk schoon maar de mannen kan ik ook prima passeren. Als er al een knappe dame in huis woont dan wil ik daar best kennis mee maken. Houd er dan wel rekening mee dat ik niet gecastreerd ben.

Tegen mensen ben ik vriendelijk. Hier blaf ik erg enthousiast tegen de mensen die ik ken als ze me komen halen maar bij mijn baasje thuis blafte ik eigenlijk alleen als de bel ging. Kindjes die heb ik niet in mijn buurt gehad de afgelopen 6 jaar. Maar als er wat oudere, rustige kinderen in huis zijn dan kan ik daar ook mee samen leven.

Mijn baasje werkte parttime. Een aantal uurtjes alleen zijn vond ik geen probleem. Soms blafte ik eventjes als ze wegging maar daarna ging ik lekker op de bank liggen slapen. Natuurlijk moet het alleen zijn bij een nieuw baasje wel weer opgebouwd worden. 

Wil je kennismaken met Scottie? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Tijdens een eerste kennismaking wordt een hond niet geplaatst. Je hebt geen toegang tot de hondenkennels omdat dit stressvol is voor onze honden. En de kennels zijn juist de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Ook eventuele honden die al in het gezin zijn. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Scottie 4 Web
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 2017
Ras: Onherleidbaar ras
Afmetingen: Middelgroot
Doel: Gezelschapshond
Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
Kan bij honden: Selectief
Kan bij katten: Nee
Kan alleen thuis blijven: Ja
Bob

Bob

  • Terriers
  • Reu
  • 01-01-2021
Lady

Lady

  • Herdershonden en Veedrijvers
  • Teef
  • 2020

Een hond adopteren

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.