Saba – gereserveerd – Training DCD

Ras: KruisingLeeftijd: 30-8-16Beharing: KortharigMedisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooidKarakter:Β Vriendelijk, vrolijk, dol op water
Kennis:Β Zit, af, wachten, hier, op
Zindelijk:Β JaVachtverzorging:Β Af en toe borstelen

Doet momenteel mee aan de training van Dutch Cell Dogs, hierdoor is ze momenteel niet plaatsbaar, maar je kunt al wel kennis komen maken en als de training is afgelopen kan ze mee naar haar nieuwe huisje!

Deze Spaanse schone heet Saba, een teefje van 7,5 jaar oud.

Ruim 3 jaar geleden is zij via een stichting naar Nederland gekomen, en heeft zij een heerlijk thuis gevonden bij haar vorige baas. Helaas zijn de werk- en leefomstandigheden daar veranderd, waardoor Saba niet meer de aandacht en tijd kon krijgen die zij verdiende. Om die reden gaan we dan ook op zoek naar een nieuw plekje voor haar.

Saba is een vriendelijke, vrolijke dame. Ze vindt het heerlijk om mee op pad te gaan en lange wandelingen te maken, maar ook met een bal spelen is favoriet.Β  Ze is gewend los te lopen en vindt het ontzettend leuk om achter van alles aan te jagen. Gelukkig luistert ze goed en komt ze netjes terug wanneer je fluit. Ook is ze dol op zwemmen, ze stampt dan heerlijk rond in het water en speelt met de spetters.

Andere honden heeft Saba niet veel mee. Ze negeert ze over het algemeen, indien ze zich bedreigt voelt laat ze haar tanden zien. Tot vechten komt het nooit, haar lichaamstaal is heel duidelijk.

Kinderen vindt Saba heel leuk, ook in huis. Baby’s kent ze niet, maar kinderen vanaf een jaar of 3 (zolang onder toezicht van de ouders) vindt ze heel leuk en laat ze goed toe. Ze zou dan ook in een thuis met jonge kinderen geplaatst kunnen worden.

Saba kan harde geluiden (onweer, vuurwerk) erg spannend vinden, ze zoekt dan steun bij haar baas. Verder is ze moeilijk overprikkeld te krijgen, ze kan enorm veel hebben. Wel waakt ze in huis, maar wanneer je laat merken dat dit niet nodig is geeft ze het ook weer rust.

Al met al is Saba dan ook een hele lieve, leuke hond die graag iets onderneemt met haar baas. Denkt jij een match te kunnen zijn met haar? Dan horen we het graag!

In 2021 is Saba positief getest op Leishmania, een infectieziekte welke wordt overgedragen via (buitenlandse) zandvliegen. Dit is niet besmettelijk, en Saba is al zeker 3 jaar stabiel zonder medicatie. Ze kan dan ook prima klachtenvrij oud worden, maar het is wel van belang dat haar nieuwe eigenaar dit goed in de gaten houdt, en er rekening mee houdt dat zij mogelijk ziek kan worden en dan medicatie nodig zal hebben. Indien u hier meer informatie over wilt ontvangen kunt u dit opvragen bij de opvang, wij vertellen u graag meer!

Wil je kennismaken met Saba? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Tijdens een eerste kennismaking wordt een hond niet geplaatst. Je hebt geen toegang tot de hondenkennels omdat dit stressvol is voor onze honden. En de kennels zijn juist de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Ook eventuele honden die al in het gezin zijn. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 • Geslacht: Teef
 • Geboortedatum: 30-08-2016
 • Ras: Onherleidbaar ras
 • Afmetingen: Middelgroot
 • Doel: Gezelschapshond
 • Kan bij kinderen: Ja
 • Kan bij honden: Selectief
 • Kan bij katten: Onbekend
 • Kan alleen thuis blijven: Ja
 • Yuki

  Yuki

  • Spitzen en Oertypen
  • Reu
  • 01-01-2021
  Yoshi

  Yoshi

  • Spitzen en Oertypen
  • Reu
  • 01-01-2021

  Een hond adopteren

  Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.