Kenna en Pippa

Ras: Golden retriever en KruisingLeeftijd: 8-1-2018Beharing: Langharig en ruwharigMedisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooidKarakter:Β Vrolijk, knuffelig, speels
Kennis:Β Zit, af en pootje
Zindelijk:Β JaVachtverzorging: Af en toe borstelen en naar een trimmer

Aangenaam, wij zijn Kenna en Pippa. Momenteel wonen wij samen bij twee lieve baasjes. Helaas verandert hun woon en werk situatie binnenkort waardoor we veel alleen thuis zullen moeten zijn. Dit is de reden dat wij op zoek zijn naar een nieuw huisje.

Pippa: Mijn ideale dag ziet er als volgt uit: slapen, spelen, slapen en spelen. Als er een knuffel in de buurt is heb ik deze 90% van de tijd in mijn mond. Heerlijk om die bij me te hebben. Kenna en ik zijn al haar hele leven samen. Ze speelt altijd mee als ik achter een bal aan ren of met een knuffel speel. Ik geniet van haar aanwezigheid, zeker als ik een spelletje win. Buiten zijn vind ik heerlijk; lekker rennen of nog beter – zwemmen. Ik wil graag veel kunnen bewegen samen met mijn baasje en Kenna! Als het om aaitjes en knuffels gaat kan ik daar enorm van genieten. De onderkant van mijn buik is mijn sweet spot. Als ik buiten aan de lijn loop vind ik onverwachtse bewegingen van mensen en dieren niet super fijn. Ik kan dan soms een beetje schrikkerig reageren. Maar als ik los loop kan ik mijn eigen plan trekken en dan heb ik het top! Vaak kom ik dan naar bekenden en onbekenden toe voor een aaitje, zolang ik vrij ben om te gaan en staan waar ik zelf wil.

Kenna:Β Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn. Eigenlijk vind ik alles leuk, zolang Pippa er maar bij is. Lekker ravotten op het losloop veld of in de tuin, achter een bal aan rennen en met een knuffel spelen. Maar de voorwaarde van mijn plezier is wel dat Pippa het ook leuk vindt en ik laat Pippa altijd winnen! Ik ben namelijk eigenlijk veel sneller dan zij is. Bij zowel bekende als onbekende mensen voel ik me op mijn gemak. Als je mijn huis binnenkomt kwispelt mijn staat 30 km per uur en spring ik vaak een rondje om mijn eigen as. Blaffen daar doe ik niet aan, vind ik namelijk zonde van mijn tijd. Als het op aandacht aankomt kan ik eigenlijk nooit genoeg krijgen. Aaitjes over mijn bol of onder mijn kin vind ik heerlijk! Het is voor mij van belang dat mijn baasje tijd voor me heeft. Ik ben niet gewend om met kinderen samen in huis te wonen maar als ik ze zie op straat vind ik ze heel gezellig. Er wordt vaak aan mijn baasje gevraagd of ik geaaid mag worden. Na een korte kennismaking geniet ik hier volop van.

Wil jij dat wij jouw nieuwe huisgenootjes worden. Neem dan contact op met de opvang!

Wil je kennismaken met Kenna en Pippa? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Tijdens een eerste kennismaking wordt een hond niet geplaatst. Je hebt geen toegang tot de hondenkennels omdat dit stressvol is voor onze honden. En de kennels zijn juist de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Ook eventuele honden die al in het gezin zijn. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 • Geslacht: Teef
 • Geboortedatum: 08-01-2018
 • Ras: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
 • Afmetingen: Groot
 • Doel: Gezelschapshond
 • Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
 • Kan bij honden: Ja
 • Kan bij katten: Nee
 • Kan alleen thuis blijven: Ja
 • Yuki

  Yuki

  • Spitzen en Oertypen
  • Reu
  • 01-01-2021
  Yoshi

  Yoshi

  • Spitzen en Oertypen
  • Reu
  • 01-01-2021

  Een hond adopteren

  Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.