Indy

Ras: Amerikaanse StaffordLeeftijd: 01-01-2015Beharing: KortharigMedisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Indy heeft Spondylose, zie verhaal. Karakter: Knuffelig, speels
Kennis: Zit, poot, af, mand, blijf, high five
Zindelijk: JaVachtverzorging: Af en toe borstelen

Hallo allemaal, mijn naam is Indy. Ik ben een stoer uitziende Stafford met het karakter van een Golden Retriever. Dus zo stoer als ik eruit zie ben ik helemaal niet hoor. Ik vind alle mensen lief en knuffel graag met jullie. Hoe meer aandacht ik krijg, hoe beter. Als je vaker terugkomt, herken ik je meteen en ben ik weer dolblij om je te zien. Na mijn eerste enthousiaste indruk, kan ik ook heel goed weer teruggaan naar mijn mandje om jullie even met rust te laten.

Andere dieren daar ben ik niet van onder de indruk. Ik vind het prima om samen te wandelen, maar als ze aan me gaan lopen snuffelen dan zal ik daar wel iets van zeggen. Daar zit ik namelijk meestal niet op te wachten. Tenzij mijn baasje de andere hond heeft goedgekeurd. Katten en vogels vind ik nooit leuk. Ik word dan ook niet in huis geplaatst samen met andere dieren.

Kindjes vind ik superleuk. Ik knuffel en speel graag met ze. Ik vind het wel fijn als er iemand bij blijft, zodat de kinderen niet aan mijn oren of staart gaan trekken. In huis ben ik graag bij je. Ik vind het fijn om samen te knuffelen en te spelen. Ik ben netjes zindelijk en ze verwachten dat ik ook prima even alleen thuis kan blijven. Ik beloof om het huis dan goed te bewaken. Als je me langer dan vijf uur alleen laat, word ik wel een beetje zenuwachtig en kan het zijn dat ik toch binnen plas.

Het belangrijkste wat ik wil zeggen is dat ik een echte knuffelkont ben en super loyaal ben aan mijn baasje. Dus als jij voor mij kiest, dan kies ik ook echt voor jou.

Spondylose algemeen:

Bij spondylose raken wervels beschadigd door slijtage. Door deze slijtage wordt uiteindelijk aan de zijkanten en onderzijde van het wervellichaam van de hond extra bot gevormd. Bij spondylose wordt het bewegen van de rug pijnlijk. Dit kun je als baasje bijvoorbeeld zien aan dat de hond niet meer in de auto wil springen of geen trap meer wil lopen.

Door toegenomen weefseldruk in de directe omgeving van de zenuwen kan zenuwpijn ontstaan. Uiteindelijk kunnen wervels met elkaar vergroeien. De bewegelijkheid is dan verloren maar de irritatie neemt door de stabilisatie wel af. Helaas is de aandoening vrijwel altijd op meerdere plaatsen aanwezig, zodat er altijd wel een gevoelige plaats overblijft.

Behandeling:

Een hond kan helaas niet genezen van spondylose. Wel kan met een juiste behandeling het proces vertraagd worden. Met behulp van medicatie en gerichte bewegingstherapie is het vaak mogelijk om een stabiele situatie te bereiken voor de hond, vrij van pijn en met ruim voldoende levenskwaliteit.

Op dit moment lijkt Indy geen pijnklachten te hebben aldus de huidige eigenaar. Het advies is om dit te blijven monitoren hoe het gaat en samen met de dierenarts een plan te maken indien gewenst.

Wil je kennismaken met Indy? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Indy verblijft in een gastgezin. De kennismaking zal bij het gastgezin plaatsvinden. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 • Geslacht: Teef
 • Geboortedatum: 01-01-2015
 • Ras: Terriers
 • Afmetingen: Middelgroot
 • Doel: Gezelschapshond
 • Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
 • Kan bij honden: Nee
 • Kan bij katten: Nee
 • Kan alleen thuis blijven: Ja
 • Een hond adopteren

  Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.