Floris

Ras: Kruising
Leeftijd: 08-2023
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Druk, speels
Kennis: Zit
Zindelijk: Nog niet
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen
Hoi, Ik ben Floris. Toen ze mij vonden op straat was ik door een Demodex besmetting flink kaal. Gelukkig hebben ze mij opgelapt de afgelopen tijd en beginnen mijn haartjes alweer goed te groeien. Het werd al snel duidelijk dat ik nog niet zoveel gewend ben. In het begin vond ik alles spannend. Hierdoor blafte ik naar alle vreemde mensen. Inmiddels vind ik de meeste mensen hartstikke leuk en kom ik graag knuffelen en met ze spelen.
Andere honden vind ik super eng. Hier blaf ik hard naar en als ze te dichtbij komen dan kan ik uit angst bijten. Op dit moment word er daarom hard met mij getraind en ik moet zeggen dat ik best snel snap wat de bedoeling is. Maar er is zeker nog werk aan de winkel. Ook auto’s en fietsers daar blaf ik graag naar en wil ik achteraan rennen.
Ik zoek dan ook een huisje met mensen die weten waar ze aan beginnen en die de training, al dan niet onder begeleiding, willen en kunnen voortzetten.
Omdat ik veel blaf wanneer ik dingen buiten hoor zoek ik ook een mandje op een rustige plek, dus niet in een drukke buurt of in de stad.
Ik heb even in een gastgezin gezeten en hier was ik netjes zindelijk. Ik vind het fijn om lekker samen spelletjes te doen en te trainen en hierna aan de voeten van mijn baasje in slaap te vallen.

Wil je kennismaken met Floris? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Tijdens een eerste kennismaking wordt een hond niet geplaatst. Je hebt geen toegang tot de hondenkennels omdat dit stressvol is voor onze honden. En de kennels zijn juist de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Ook eventuele honden die al in het gezin zijn. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

 • Geslacht: Reu
 • Geboortedatum: 08-2023
 • Ras: Onherleidbaar ras
 • Afmetingen: Klein
 • Doel: Gezelschapshond
 • Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
 • Kan bij honden: Nee
 • Kan bij katten: Nee
 • Kan alleen thuis blijven: Nee
 • Een hond adopteren

  Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.