Pootafdruk

Billie

Ras: Amerikaanse staffordshire terriër
Leeftijd: 18-11-2015
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Druk, speels
Kennis: Zit, af, blijf, hier, los, pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Hallo nieuwe baasjes, ik ben Billie! Ik ben erg blij en enthousiast als ik je zie. Ik hecht me sterk aan één persoon en ga hiervoor door het vuur.

Wanneer ik het idee heb dat iemand mij mee komt nemen om te wandelen sta ik enthousiast te blaffen en te springen in mijn kennel. Alles om ervoor te zorgen dat je mij niet zomaar voorbij loopt! Tijdens het wandelen kan ik flink trekken aan het begin van de wandeling, hoe verder je met mij loopt hoe rustiger ik mee loop. Ik ben dan druk met alle geurtjes om mij heen en vergeet nog wel eens dat er nog iemand aan de andere kant van de lijn loopt. Hier moet ik dus nog een hoop in leren.

Naar andere honden ben ik vriendelijk en enthousiast. Soms kan ik misschien iets te enthousiast overkomen, wat niet ieder hond leuk vind. Als ze mij corrigeren luister ik hier prima naar. Ik ken al redelijk wat commando’s, maar heb alleen niet altijd even veel zin om deze uit te voeren. Ik ben dus heerlijk eigenwijs! Afhankelijk van waar ik mee bezig ben laat ik me wel motiveren met voer of een balletje en ben ik best bereid om wat kunstjes voor je te doen.

Zie jij het wel zitten om beste vrienden te worden met mij? Neem dan contact met ons op om een kennismaking in te plannen!

Wil je kennismaken met Billie? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Tijdens een eerste kennismaking wordt een hond niet geplaatst. Je hebt geen toegang tot de hondenkennels omdat dit stressvol is voor onze honden. En de kennels zijn juist de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Ook eventuele honden die al in het gezin zijn. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Billie 8
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 18-11-2015
Ras: Terriers
Afmetingen: Middelgroot
Doel: Gezelschapshond
Kan bij kinderen: Nee
Kan bij honden: Selectief
Kan bij katten: Nee
Kan alleen thuis blijven: Onbekend
Kees

Kees

  • Spitzen en Oertypen
  • Reu
  • 01-09-2022

Een hond adopteren

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.