Pootafdruk

Beer – Gereserveerd

Ras: Labradoodle
Leeftijd: 07-07-2018
Beharing: Halflang harig (kroeshaar)
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Ik krijg hypoallergene brokjes, anders krijg ik last van mijn darmen.
Karakter: Rustig, speels
Kennis: Zit, poot, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Regelmatig trimmen

Eindelijk mag ik me aan jullie voorstellen! Mijn naam is Beer en ik ben een knappe labradoodle van 5 jaar oud. Inmiddels zit ik alweer een tijdje in het asiel, maar is het nu eindelijk tijd dat ik op zoek ga naar een fijn huis. Hier op het asiel zijn ze namelijk hard bezig geweest om mijn vertrouwen te winnen, zodat ze mij konden gaan trimmen. Dat was namelijk wel een dingetje… Bij mijn vorige eigenaren is er veel over mijn grens gegaan en werd ik elke keer naar een andere trimmer gestuurd als het bij de vorige trimmer niet goed was gegaan. Ik was zo bang geworden dat wanneer ik alleen maar een schaar zag, ik me ging wegstoppen in een hoekje. Na veel geduld, tijd en training gaat het trimmen al heel goed! Ik kan zelf mijn poten aangeven en ik kan mijn hoofd al in je handen leggen. Omdat er zo vaak over mijn grens is gegaan, is het belangrijk wanneer ik weg loop je ook niet door gaat. Ik geef heel netjes aan dat ik het niet fijn vind, het is belangrijk dat jij dit respecteert en dan niet verder gaat. Ik kom dan vanzelf wel weer terug hoor, helemaal met die lekkere worstjes die ik krijg. Wanneer je mijn signalen negeert en mij dus teveel pusht kan ik bijten. Het gaat bij mij vooral om vertrouwen winnen. Ik zoek dus echt iemand die mij zelf kan gaan trimmen. Mijn nieuwe eigenaar moet daarom ervaring hebben met trainen. Positief trainen en veel geduld hebben. Een ervaren trimmer is geen must, ik ga namelijk voor een praktisch kapsel. Lekker kort.

Nou nu even wat andere dingen over mezelf, want verder ben ik namelijk een van de leukste honden uit het asiel! Ik ben heel sociaal naar andere honden, hier heb ik al meerdere vrienden gemaakt waar ik mee mag spelen of wandelen. Ik ben zelfs al mee naar een losloopgebied geweest en had de tijd van mijn leven daar, dat kun je wel zien op mijn mooie foto’s. Mensen moeten dus even mijn vertrouwen winnen, maar met wat worstjes en knuffels ben je daar al snel. Samen spelen vind ik ook geweldig.

Ben jij die ervaren trainer die een leuke uitdaging wel ziet zitten? Die veel tijd, geduld en liefde in mij wil steken? Ik beloof dat je er heel veel liefde, plezier en een fantastische hond voor terug gaat krijgen. Ik hoop je snel te ontmoeten. Tot die tijd wacht ik met geduld hier in Dierenopvang Hart van Brabant.

Wil je kennismaken met Beer? Geef dit aan via het formulier. Daarna nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. Zonder afspraak is een kennismaking niet mogelijk.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Tijdens een eerste kennismaking wordt een hond niet geplaatst. Je hebt geen toegang tot de hondenkennels omdat dit stressvol is voor onze honden. En de kennels zijn juist de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. Ook eventuele honden die al in het gezin zijn. Je kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan onze medewerkers. Na een positieve eerste kennismaking volgt een tweede afspraak en worden verder afspraken gemaakt.

Beer 10
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 07-07-2018
Ras: Gezelschapshonden
Afmetingen: Middelgroot
Doel: Gezelschapshond
Kan bij kinderen: Kan bij grote kinderen (vanaf 10 jaar)
Kan bij honden: Ja
Kan bij katten: Onbekend
Kan alleen thuis blijven: Onbekend
Bob

Bob

  • Terriers
  • Reu
  • 01-01-2021

Een hond adopteren

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.