Hond of kat vermist?

Dat is natuurlijk verschrikkelijk. Dit is wat je zelf kunt doen:

  1. Check de chipregistratie van je hond of kat. Bijvoorbeeld via www.chipnummer.nl of www.europetnet.com. Zorg ervoor dat de chipsgegevens actueel zijn. Dat kan je doen via de chip databank.
  2. Meld je hond of kat als vermist aan op Amivedi. Wij werken samen met Amivedi. Als we de eigenaar van het gevonden dier niet vinden, of bereiken, melden we het dier aan op Amivedi.
  3. Gebruik social media zoals de facebookpagina zoals Vermiste & Gevonden Dieren in Tilburg eo, Huisdier vermist/gevonden Tilburg e.o. en Vermiste/Gevonden Dieren Oosterhout, Breda, Dongen & omstreken.
  4. Hang posters van je vermiste huisdier op in de buurt. Hang ze op plekken waar veel mensen komen. In sommige gemeenten mag je in natuurgebieden geen posters ophangen. Hou hier rekening mee. Posters mogen wel in de brievenbus bij mensen worden gedaan als zij geen nee/nee-sticker hebben.
  5. Geef niet te snel op. Dieren worden soms pas na weken vermissing gevonden. Blijf op Amivedi kijken of je dier gevonden is.

Vermiste hond of kat bij ons ophalen

Als wij jouw dier gevonden hebben, kun je deze bij ons ophalen. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze zijn afhankelijk van de duur dat het dier bij ons verbleef, de manier van binnenkomen en eventueel uitgevoerde medische handelingen. Het is goed om te weten dat wij als opvang verplicht zijn om elk zwerfdier vijf werkdagen na binnenkomst door de dierenarts te laten nakijken en vaccineren.

Meenemen

Kom je je dier bij ons ophalen? Neem dan altijd je eigen legitimatiebewijs, het paspoort en/of foto van je hond of kat mee. En voor een kat een reismandje.

Wij zijn verplicht de chip van jouw hond aan te melden bij een databank / te registreren.