Afstand doen van een kat

Soms lukt het je niet meer om goed voor je kat te zorgen. Afstand doen van je kat zodat hij of zij een nieuw thuis kan krijgen, kan dan de beste oplossing zijn.

Op dit moment hebben we een lange wachtlijst voor afstandskatten en kan het een aantal maanden duren voordat we je aanvraag in behandeling kunnen nemen.

Wij helpen je dan graag. We nemen de zorg van jou over en zorgen dat hij of zij een nieuw baasje krijgt. Het kan zijn dat we je kat niet direct of helemaal niet kunnen opnemen. Dan adviseren we natuurlijk over andere mogelijkheden om je toch verder te helpen.

Aanmelden kat om afstand van te doen

Wil je jouw kat aanmelden? Laat het ons weten via het contactformulier. EΓ©n van onze medewerkers stuurt je dan een aanmeldformulier om in te vullen. Daarna komt je kat op de wachtlijst en nemen we contact op zodra er plek is.

kat aanmelden

Laat ons weten dat je afstand van je kat wil doen via het aanmeldformulier. Daarna komt je kat op de wachtlijst en nemen we contact op zodra er plek is.

De procedure vanΒ  het afstand doen van een kat

1

Afstand doen van uw kat

Laat ons weten dat je afstand wil doen van je kat. Vul daarvoor het formulier via onderstaande knop in.

2

Wachtlijst

Aan de hand van het afstandsformulier bepalen we of we de kat kunnen opnemen. Uw kat komt op de wachtlijst. Zodra er ruimte is nemen we contact met je op.

3

Contact medewerker Dierenopvang

Je kat moet medisch nagekeken worden door onze dierenarts Anicura bij hun praktijk (Koningsoordlaan 2, 5056 DA Berkel-Enschot). Wanneer wij contact met je hebben opgenomen en we de kat kunnen opnemen, kan je een afspraak inplannen bij Anicura.

4

Consult Anicura

Uw kat wordt nagekeken door onze dierenarts. Eventuele medische zaken die niet geregeld zijn, moeten dan gedaan worden.

5

Brengen naar de Dierenopvang

Nadat de kat medisch gezond verklaard is door Anicura, kan uw dier binnen uiterlijk 4 weken terecht in de Dierenopvang. Hiervoor moet een afspraak gemaakt worden.

Geef ons alle informatie

Dat helpt ons het beste nieuwe baasje te vinden

Vertel ons – in het aanmeldformulier – alles wat we moeten weten over jouw kat. De leuke Γ©n minder leuke eigenschappen en zijn of haar medische geschiedenis. Hoe meer informatie, hoe beter wij een passend nieuw thuis voor hem of haar vinden.

 

Medische eisen

Wat moet geregeld zijn?

  • De kat moet medisch nagekeken worden door onze dierenarts Anicura (dit kan pas nadat wij contact met je hebben opgenomen)
  • Inentingsbewijs moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • De kat moet gechipt zijn
  • De kat moet gecastreerd of gesteriliseerd zijn

Is één van bovenstaande punten niet geregeld, dan laten we dit alsnog doen door onze eigen dierenarts. De kosten brengen wij bij je in rekening.

Tarieven afstand doen

Afstandskosten € 50,00
Consult dierenarts* € 62,00

* Indien er na het consult van de dierenarts andere medische handelingen noodzakelijk zijn (bijv. een gebitsbehandeling), dan brengen we deze kosten bij u rekening. Hiervoor vragen wij een borg van € 500,00 omdat we op voorhand niet weten wat het precies kost.

Eventuele bijkomende kosten

Jaarlijkse enting (cocktail) € 4,33
> twee jaar geleden geΓ«nt € 70,66
Chippen € 25,00
Castratie kater € 99,70
Sterilisatie poes € 200,00
Urineonderzoek (verplicht voor kat ouder dan 8 jaar) € 10,00